Servicii

Ce puteti face

la 7 Cai

INITIERE IN ECHITATIE

Inițierea în călărie se desfașoară pe platoul de 25000 mp de deasupra casei, ce servește și de pășune, unde am amenajat un manej. Începem cu descrierea echipamentului, apoi învățăm să abordam un cal, regulile de protecție, învățăm cum se realizează pansajul (adică curățirea calului). Ulterior încălecăm în manej, învățăm să avem o poziție confortabilă și sigură în șa, după care putem călări pe platoul mai sus amintit, pe un traseu pre-stabilit inițial și apoi, pe măsură ce învățăm să conducem calul, ne putem gândi și la o escapadă la munte, ceea ce cu toții cred că vă doriți.

Musai să rămânem cel puțin o zi în manej/pășune pentru a fi siguri că în condiții de munte ne descurcăm sa strunim calul, mai ales dacă nu am călărit înainte. Ședința de călărie este de 90 minute, în care sunt incluse pregătirea calului, pansajul, punerea și luarea harnașamentului, timpul de interacționare cu calul fără să fii călare, călărie efectiv 45-60 minute. Aceasta se întâmplă exclusiv în prezența mea sau a unei persoane instruite să monitorizeze aceasta activitate deosebit de riscantă dacă nu este facută în condiții de securitate.

Cum am spus, nu am avut accidente și nu vrem să avem. Iată de ce toata lumea respectă regulile sau pleacă acasă! Promovăm o activitate de agrement și nu una sportivă, vrem să avem cu caii un parteneriat, o comunicare vie, umană, să înțelegem că nu avem de-a face cu motorete ci cu ființe vii, care au nevoie de respect și înțelegere. Dacă doriți să practicați performanța sau sport extrem vă rugăm să vă îndreptați către alte destinații.

Pentru copii avem și tabere special dedicate lor, pe pagina Evenimente veti gasi detalii despre taberele pe care le organizăm și puteți vedea datele exacte ale acestor evenimente pe contul nostru de Facebook.

Initiere Echitatie 7 Cai

pe-munte

Plimbari calare

pe munte

Plimbările călare pe munte de o zi reprezintă cel mai drag nouă dintre serviciile oferite, pentru că ce poate fi mai frumos decât pe parcursul unei zile să pleci de la 700m de altitudine, de la deal/muscel, să treci prin etajul foioaselor, apoi al coniferelor, să urci până la golul alpin al pașunilor de la 1500m , acoperișul lumii cum zicea un cioban, unde faci popas și un bulz pe jar, se odihnește calul și cobori încet pe culme înapoi spre sat, în fapt de seară.

Avem drumuri umbrite prin pădure, uneori pe stânci, alteori prin apă, nu e traseu de „extreme” pentru că pe unde mergem noi călare poate merge și o masină de teren, dar este un itinerariu de vis, presărat cu povești, cu mici surprize iscate de animale ce ne ies în față, o căprioară, un mistreț, dacă avem noroc și un ursuleț pierdut de mama lui…v-ați speriat?

Întotdeauna sunteți însoțit de o persoană instruită, pe tot traseul aveți acoperire GPS și GSM. Se parcurg în buclă aprox 30-40 km pe zi , în șa efectiv stând cam 5-6 ore. La jumătatea distanței se face o pauză de o oră sau mai mult pentru a mânca, se face foc pentru mamaligă și se prepară bulz, se frige carne, se fac fotografii, e plăcut. Este un traseu pentru începatorii cu o condiție fizică medie, nu e necesară multă experiența în călărie, doar capacitatea de a comunica cu calul, de a încerca să îl ințelegeți.

Cum am spus noi accidente nu am avut și pornim de la premiza că întotdeauna omul e de vină și nu animalul. Când veniți în curte și cunoasteți calul care vă e repartizat și echipamentul înainte de a pleca pe munte, consimtiți că ați luat la cunoștință cele de mai sus și le asumați. Dacă nu, rămâneți acasă.

Trasura

Plimbari cu caruta

sau trasura

Plimbările cu căruța le organizăm la cerere, pentru grupuri de până la 20 persoane. Dispunem de 2 căruțe de 2 cai, în fiecare încăpând aproximativ 10 persoane cu bagaje. Ne deplasăm pe drumuri de munte până la o destinație convenită unde se face picnic, aducem logistica necesară de la ferma, pirostrii, tuciuri, pături, rachete de badminton, minge , bere, grătar, tot ce trebuie, mai puțin muzică, pentru că respectăm natura!

Din păcate remarcăm că mai mult străinii apelează la acest tip de serviciu, românii preferă trăsura, poate că sunt sătui de atâtea căruțe ce le încurcă trecerea pe drumurile publice! Vă înțeleg, pentru că și eu sunt șofer, dar vă asigur că veți duce dorul căruțelor de pe drumuri peste ceva vreme! Ne gândim să organizăm excursii cu căruța cu coviltir de la Muscel până la Giurgiu de exemplu, cu dejugătoare la marginea drumului, facem focul, frigem urzica, mai furăm o găină, vă bagați? Glumesc 🙂

Plimbările cu trăsura, pentru pretențioși, asigurăm transport la ocazii speciale pentru a da o notă de clasă sau pur și simplu pentru că iubiți caii și vreți ca ei să vă însoțească în momente speciale din viață. Trăsura vine cu cal/cai cu birjar, frumos echipați, pînă la locul unde se desfașoară evenimentul, nu contează unde, avem posibilitatea de a organiza transportul lor, contra cost.

Avem autorizație de circulație pe drumurile publice în zona Muscel dar putem obtine pentru orice altă zonă, eliberăm factură și chitanță fiscale pentru serviciile prestate.